Lotus Textile Care & Training | Status: In a relationship sau it’s complicated?
8638
post-template-default,single,single-post,postid-8638,single-format-standard,qode-listing-1.0.2,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.1,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Status: In a relationship sau it’s complicated?

Fauritorii de haine din Romania si etichetele de intretinere a materialelor textile

Status: In a relationship sau it’s complicated?

 

In weekend am fost la Detox+market15. – girls supporting girls. Un eveniment dedicat brandurilor romanesti si fauritorilor de haine din Romania care pun suflet in ceea ce fac. Oameni misto cu valori la fel de misto care gandesc si actioneaza sustenabil.

 

Am descoperit ca atunci cand mergi sa achizitionezi un produs de la ei, cumperi mai mult de atat, cumperi o poveste iar de cele mai multe ori cumperi chiar de la cel care a gandit si a facut acel produs. Poate produsul pe care urmeaza sa il cumperi tu este cel pe care l-a cusut acum cateva zile aproape de miezul noptii, cand ceasul mai mai ca batea de ora 00.00 iar cafeaua si mainile lucrau impreuna pentru tine, cu dorinta de a iti oferi ce este mai bun.

 

Am fost la targ cu intentia de le afla povestile, de a afla daca fauritorii de haine din Romania pun etichete cu simbolurile de intretinere a materialelor, de a afla daca testeaza materialele, tesaturile sau produsele pe care le fac, si nu in ultimul rand de a descoperi care sunt pataniile si provocarile lor in procesul de productie.

 

M-am bucurat ca au fost deschisi sa vorbeasca despre etichetele de intretinere si mi-au spus ca este un aspect important si pentru ei sa puna eticheta cu simbolurile corecte si conforme cu compozitia materialelor din care este facut produsul. Mi-au povestit cum sa am grija de produsele facute chiar de ei ca sa le pastrez timp indelungat si sa ma bucur de ele si sezonul viitor.

Am cunoscut oameni interesati si implicati in sustenabilitate, in grija fata de proces si produs. Sunt atenti la alegerea originii tesaturilor si materialelor pe care le folosesc, la tehnica, la procesul de reciclare, la etapa de testare a produselor dar si la informarea cu privire la ingrijirea corecta prin etichetele de intretinere a materielelor textile pe care le pun pe produsele pe care le creeaza. Adica atunci cand ajungem noi acasa cu produsul si il purtam, mai apoi avem nevoie sa il spalam si sa stim cum sa facem asta si sa alegem o modalitatea de spalare si un programul optim.  Sa scoatem produsul din masina de spalat si sa arate bine, sa aiba aceeasi dimensiune si materialul sa fie cat mai putin afectat de actiunea mecanica.

 

Cred cu toata inima ca aceasta etapa de etichetare cu simbolurile de intretinere a produselor este o piesa din puzzel-ul sustenabilitatii atunci cand vorbim despre fashion industry.

 

Asadar, am cautat doua zile etichete de intretinere si etichete de compozitie si am gasit mai mult de atat. Fauritorii de haine isi testeaza materialelele si de cele mai multe ori fac cate un prototip pe care il poarta si il spala ca sa vada cum se pastreaza si cum se comporta materialul. Altii iau materia prima si o spala inainte de a incepe productia pentru ca tesatura sa intre la apa atat cat are nevoie, iar dupa ce produsul este gata si ajunge la tine il poti spala linistita si ai incredere ca nu o sa te trezesti ca din M ajunge XS.

 

Am intalnit-o pe Anca, este o persoana dedicata, pasionata de ceea ce face si foloseste niste tesaturi tare bune. Ea are propria fabrica in Focsani si este direct implicata in procesul de productie. Este prezenta acolo pe post de CTC-ist la fiecare produs care iese si se asigura ca produsul final este aliniat cu valorile ei.

Am cunoscut-o pe Alice, ea picteaza absolut genial pe haine si apoi prin tehnica la cald ii da produsului forma finala. In acest caz, produsul de baza, adica tricoul, hanoracul, nu sunt confectionate de ea. Am povestit impreuna cat de mult a cautat produse de foarte buna calitate care sa aiba eticheta de intretinere si sa se asigure ca ele rezista in timp. Pentru ea sunt importante atat materialele cat si print-urile. Am aflat ca asterne o bucata din sufletul ei pe fiecare produs pe care il picteaza.

 

Mi-a placut ce am gasit aici. Da, am incredere in fauritorii de haine din Romania. Chiar ii interesaza acest aspect al intretinerii produselor facute de ei.

 

Si pentru ca oriunde te-ai duce in lume asta si oriunde te-ai intoarce gasesti diversitate, gasesti nuante, gasesti si bine si rau, pentru ca echilibrul nu inseamna neaparat ideea de liniste si calm constant ci inseamna si mixul dintre extreme, am intalnit si fauritori de haine care invata etapele din procesul de productie si care descopera importanta etichetarii produselor cu simbolurile de intretinere a hainelor.

Descopera ca noi, oamenii iubitori, avem nevoie de ghidaj din parte lor ca sa stim cum sa avem grija de hainele la care ei au muncit, si mai descopera ca a pune eticheta cu instructiunile de intretinere a hainelor este o forma de respect atat pentru munca lor cat si pentru noi, cei care cumparam. Am incredere ca usor, usor, fauritorii de haine din Romania isi vor indrepta din ce in ce mai mult atentia spre a ne oferi suport si informatii despre cum sa avem grija de hainele pe care ei le fac.

 

Fauritorii de haine din Romania si etichetele de intretinere a materielelor textile

Status: In a relationship. A really nice one

 

Este despre tine, om creativ, fauritor de haine si iubitor de materiale. Despre cum produsul tau ajunge la oamenii frumosi si cum reusesc ei sa il spele si sa se bucure mai mult timp de el iar apoi sa revina sa isi achizitioneze un produs nou, pentru ca experienta avuta cu hainele de la tine i-a bucurat pielea si i-a adus zambete.

 

Create . Wear . Care